Posty na Forum sa własnościa ich autorów - redakcja nie ponosi za nie odpowiedzialności. Posty zawierające wulgaryzmy oraz obrażające inne osoby mogą zostac usunięte. Zabranie głosu na Forum jest jednoznaczne z akceptacją REGULAMINU
Żadna to zagadka ale żeby nie mnożyć wątków: potrzeba zorientowania zdjęcia lotniczego odlewni w galerii starego Skarżyska bywa źródłem niepewności a nawet aktów desperacji - vide karkołomne komentarze kelvara. Kelvar, nikt się nie odniósł, bo wytknąłeś błędy w opisie Lotnictwu II Rzepy a SZ II Rzepy są u nas nietykalne. Ja Ci pomogę (nic za to nie chcę ) . "Materiał porównawczy" jest ca. 20-25 lat starszy od fotografii, stąd różnice, o których też można by podyskutować ale potrzeba wiedzy o zagospodarowaniu terenu na przestrzeni wielu lat. I tu tkwią faktyczne zagadki .
Istotnie - zdjęcie wykonano 22.06.1931 r. natomiast mapa pochodzi, bodaj z lat 50-tych ub. wieku choć aktualnością topograficzną przedstawia stan międzywojnia. No cóż, buzująca adrenalina towarzysząca dowodzeniu prawdy niekiedy powoduje jeszcze większe pomyłki...