Skarżysko-Kamienna On-Line - Forum
:: Otrzymaliśmy 62236809 odsłon  ::   Aktualnie jest 31 osób on-line  :: Zarejestruj się tutaj  ::  Data:
Skarżysko-Kamienna On-Line: Forum

www.skarzysko.org :: Zobacz temat - Rozwiązujemy zagadkę historyczną !

FAQRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy     ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Posty na Forum sa własnościa ich autorów  - redakcja nie ponosi za nie odpowiedzialności.
Posty zawierające wulgaryzmy oraz obrażające inne osoby  mogą zostac usunięte.
Zabranie głosu na Forum jest jednoznaczne z akceptacją REGULAMINU

Rozwiązujemy zagadkę historyczną !
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.skarzysko.org Strona Główna -> Historia Skarżyska i okolic
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
duch
Kronikarz
Kronikarz

PostWysłany: Pon Kwi 14, 2008, 08-35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szeroki chodnik (duża odległość słupa od budynku) wskazuje na ul 1 maja na odcinku od staszica do czerwonego krzyża
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

un-jest-gut
Komik
Komik

PostWysłany: Pon Kwi 14, 2008, 19-56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

\ \ \ \ \
\ \ R \ P \ \W
\ \ \ ________\ \
\ \ \ \
________ \ \ Pytajnik??______________\ \________
3-go Maja

R- ul. Rzemieślnicza
P- Duży betonowy parking kiedyś agencji celnej
W- ul. Wspólna
PytajnikPytajnik- Tam stoi kamienica z bardzo podobnymi witrynami tej z fotki

Dawno tam nie byłem ale takie pierwsze skojarzenie.
Powrót do góry

un-jest-gut
Komik
Komik

PostWysłany: Pon Kwi 14, 2008, 20-01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rozwaliło mi tego posta ale mniej więcej chodzi mi o kamienice między Rzemieślniczą a wspólną
Powrót do góry

Janik
Kronikarz
Kronikarz

PostWysłany: Sob Lut 27, 2010, 15-57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Żadna to zagadka ale żeby nie mnożyć wątków: potrzeba zorientowania zdjęcia lotniczego odlewni w galerii starego Skarżyska bywa źródłem niepewności a nawet aktów desperacji - vide karkołomne komentarze kelvara. Kelvar, nikt się nie odniósł, bo wytknąłeś błędy w opisie Lotnictwu II Rzepy a SZ II Rzepy są u nas nietykalne. Ja Ci pomogę (nic za to nie chcę Suszę zęby) . "Materiał porównawczy" jest ca. 20-25 lat starszy od fotografii, stąd różnice, o których też można by podyskutować ale potrzeba wiedzy o zagospodarowaniu terenu na przestrzeni wielu lat. I tu tkwią faktyczne zagadki Uśmiech... .

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

farciarz
Pismak
Pismak

PostWysłany: Sob Lut 27, 2010, 17-45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dowody są niepodważalne i powalające
Powrót do góry

HQ
Sekretarz
Sekretarz

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010, 07-51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
"Materiał porównawczy" jest ca. 20-25 lat starszy od fotografii, stąd różnice

Janiku czy to nie "czeski" błąd ? Według mnie mapa jest o kilkanaście lat młodsza niz zdjęcie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

farciarz
Pismak
Pismak

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010, 20-43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Istotnie - zdjęcie wykonano 22.06.1931 r. natomiast mapa pochodzi, bodaj z lat 50-tych ub. wieku choć aktualnością topograficzną przedstawia stan międzywojnia. No cóż, buzująca adrenalina towarzysząca dowodzeniu prawdy niekiedy powoduje jeszcze większe pomyłki... Uśmiech...
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.skarzysko.org Strona Główna -> Historia Skarżyska i okolic  
Strona 3 z 3Wszystkie czasy w strefie Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Złącz tematy 
Skocz do: