Posty na Forum sa własnościa ich autorów - redakcja nie ponosi za nie odpowiedzialności. Posty zawierające wulgaryzmy oraz obrażające inne osoby mogą zostac usunięte. Zabranie głosu na Forum jest jednoznaczne z akceptacją REGULAMINU
Wysłany: Pon Mar 08, 2010, 16-13 Temat postu: Czy jest święto kobiet?
Której kwiatek, czekoladki, zabawę w Mysliwskiej, koncert w Cafe Art i życzenia, a którym dać do myślenia?
Z okazji Dnia Kobiet Socjaldemokracja Polska przypomina o swoich zobowiązaniach wobec kobiet w Polsce:
• wspieranie takich rozwiązań prawnych, ekonomicznych i podatkowych, które będą sprzyjały godzeniu macierzyństwa z pracą zawodową kobiet, w tym przede wszystkim powrotem do pracy po porodzie
• popieranie parytetów ze względu na płeć na listach wyborczych w wyborach do Sejmu, Parlamentu Europejskiego oraz samorządowych,
• dążenie do włączenia kwestii równości płci do wszystkich polityk prowadzonych przez państwo oraz władze jednostek samorządu terytorialnego
• dążenie do uznania przez państwo równości kobiet i mężczyzn jako jednej z podstawowych zasad procesu wychowawczego w polskiej szkole: od podstawówki po szkołę ponadgimnazjalną,
• promowanie aktywnej polityki państwa w zakresie zdrowia seksualnego i reprodukcyjnego kobiet, w tym zwiększenia wydatków z budżetu państwa na odideologizowaną edukację seksualną i dostęp do rzetelnej informacji na temat metod planowania rodziny;
• wspieranie uznania zapłodnienia in vitro jako pełnoprawnej metody leczenia niepłodności i refundowania tych zabiegów z budżetu państwa _________________ Jeśli wiesz o czym ja mówię....
Za co święto kobiet ? Za podłości , wredność i materializm ? A gdzie święto mężczyzn ? No gdzie , pytam się ? Stawiacie się na piedestał a słoma z butów wystaje ! Domagacie się bałwochwalczego uwielbienia , wyjątkowego traktowania a jak się zachowujecie ? Jak by tak mężczyzna postępował ,to już by oberwał , ale Wam wolno . Proponuje ogłosić totalny bojkot tego święta ! Sam to od lat robię , odkąd się przekonałem do "wartości" kobiet . Bez poważania . Piotr .
piotrijot - są w życiu każdego mężczyzny wzloty i upadki. U ciebie chyba akurat upadek... Jak kiedyś otrząśniesz się i dojdziesz do siebie to dopiero wtedy włącz komputer i pisz.
Z poważaniem _________________ Dziewczyny są jak świeżutki kawałek ciasta pokryty lukrem dezorientacji... Czyż to nie słodka maksyma?
Na forum politycznym chciałoby sie politycznie i jakby z bardziej ogolnego punktu widzenia. A jest lokalnie i bardzo, bardzo personalnie.
Nie polubi nikogo, kto nie lubi (a nawet nie akceptuje) siebie. _________________ Jeśli wiesz o czym ja mówię....
• wspieranie takich rozwiązań prawnych, ekonomicznych i podatkowych, które będą sprzyjały godzeniu macierzyństwa z pracą zawodową kobiet, w tym przede wszystkim powrotem do pracy po porodzie
Tu pełna zgoda
Cytat:
popieranie parytetów ze względu na płeć na listach wyborczych w wyborach do Sejmu, Parlamentu Europejskiego oraz samorządowych,
• dążenie do włączenia kwestii równości płci do wszystkich polityk prowadzonych przez państwo oraz władze jednostek samorządu terytorialnego
Parytety to głupota. O obecności w polityce powinny decydować kompetencje, a nie to, co się ma między nogami. A samorządy niech się zajmą kanalizacją i ulicami, a nie emancypacją, która już dawno istnieje. Parytety w Polsce już były przerabiane, kiedy dostawało się punkty za pochodzenie podczas egzaminów na studia.
PS. Co to jest Socjaldemokracja Polska? _________________ Polonia Restituta et Salmo Trutta
A tu, silurius, jak dobrym w innych kwestiach jest, tak w tej wydaje się być niedouczony:
Cytat:
A samorządy niech się zajmą kanalizacją i ulicami, a nie emancypacją
bo samorządy maja się zajmować mieszkańcami, obywatelami, organizacją życia we wszystkich jego aspektach, a nie - jak w słusznie minionym okresie - ściekami i drogami. Jeśli redakcja portalu puści mój tekst, to zachęcam do dyskusji o samorządzie. _________________ Jeśli wiesz o czym ja mówię....
Władza organizacją życia obywateli we wszystkich jego aspektach zajmowała się w czasach słusznie, jak sądzę, minionych. Im mniej wtrąca się ona w moje życie, tym bardziej jestem zadowolony.
Ściekami i drogami dawna władza zajmowała się najmniej, czego skutki odczuwamy do dziś. A może żyliśmy w innych krajach, Kiniu? _________________ Polonia Restituta et Salmo Trutta
Różnice w rozumieniu rzeczywistości między kinią i siluriusem polegają na definiowaniu pojęć; władza i samorządność. _________________ Jeśli wiesz o czym ja mówię....
lecz konstatacja różnic i pozostawanie w różnicach nikogo nie rozwija.
Mojemu sympatycznemu Interlokutorowi proponuję dyskusję na jeden z tematów, w których mamy zasadniczo różne poglądy, jak np. demokracja i społeczeństwo obywatelskie. _________________ Jeśli wiesz o czym ja mówię....
Na społeczeństwo mam swój pogląd. Ludzie najpierw muszą się najeśc, mieć gdzie mieszkać i posiadać zapewniony dostęp do kopulacji (kiedyś mówiło się prokreacji) i alkoholu. Kiedy posiadają to wszystko i na tyle wolnego czasu, żeby zajmować się czymkolwiek ponadto, , zaczynają myśleć o tworzeniu zasad regulujących społeczne pożycie. Exemplum - socjalizmu i komunizmu nie wymyślili robotnicy, którzy musieli zap..., żeby mieć za co żyć, tylko synalkowie bogaczy, którym się nudziło i mieli z tego powodu wyrzuty sumienia. _________________ Polonia Restituta et Salmo Trutta
Ale społeczeństwo obywatelskie nie zostało wymyślone przez "onych" lecz jest naszą rzeczywistością. Czytaj : Narodowa Strategia Wspierania Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego na lata 2009-2010. _________________ Jeśli wiesz o czym ja mówię....
No nie. Wszystko można obśmiać, sparafrazować, zdezawuować, lecz to nie posuwa rzeczywistości o milimetr dalej i nie świadczy o znajomości rzeczy, a kinia ma przecież w sympatycznym Interlokutorze przedstawiciela zawodu msiyjnego, co by to znaczyć nie miało.
Tak więc pogadaliśmy sobie i nikt do tematu się nie włączył, znaczy temat mało nośny albo gadacze nieciekawi. _________________ Jeśli wiesz o czym ja mówię....