Posty na Forum sa własnościa ich autorów - redakcja nie ponosi za nie odpowiedzialności. Posty zawierające wulgaryzmy oraz obrażające inne osoby mogą zostac usunięte. Zabranie głosu na Forum jest jednoznaczne z akceptacją REGULAMINU
Wysłany: Sro Mar 03, 2010, 16-34 Temat postu: Prawybory w Platformie
Rzeszy członków Platformy trafiła się gratka,
Z łaski Donka wybiorą Bronka albo Radka.
Więc rozwiązać im przyjdzie niełatwy dylemat:
Czy lepsza jest podagra czy może egzema?
Otoz to. Trafiles w samo sedno. Co do Sikorskiego, to wiadomo kto za tym lalusiem - pan Murdoch! Niby to kapitalista, ale zonka-trofeum skoligacona z cala elita CRL. Co za licho stoi za Bronkiem (hrabia za peerelki) z zegarkiem Patek-Philippe, to tez wiadomo.
Ja bym zasugerowal: jednego i dugiego na taczki. Znajdzmy w Platformie lepszych kandydatow (a takowych znam osobiscie, lub o nich slyszalem w Krakowie) _________________ Któż ciastka skradł? Kto podwędził tort? Mamy tu obłąkaną herbatkę.
Wiadomo. WSI, i nie jest to bynajmniej Wyższa Szkoła Inżynierii... _________________ "Nie mam żadnych udziałów w firmie Creation Point. To, zeznam jej właściciela i z nim współpracowałem, nie miało znaczenia w wyborze wykonawcy strony internetowej dla miasta ani gminnych jednostek" - Zdzisław Kobierski.
Blizniaki, to jedyna odpowiedz na wszystkie nasze bolaczki oraz nastepna sprawdzona planka ideologii PiSu skradziona przez Platforme!
_________________ Któż ciastka skradł? Kto podwędził tort? Mamy tu obłąkaną herbatkę.
A kinia przeczytala dziś tekst Tomasza Piątka w Krytyce Politycznej, z którego mały fragmencik cytuje:
"Dlatego nie wiem, jak nazwać ideologię Platformy Obywatelskiej. Dlatego nie wiem, jak nazwać neoliberalizm. Przecież ani to szczególnie neo, nowe (już od kilkudziesięciu ładnych lat straszy na całym świecie), ani nie ma nic wspólnego z libertas, wolnością. Równie dobrze można byłoby to nazwać starotyranią. Albo ś[----]. Albo plastfaszyzmem, faszyzmem plastikowo-plastusiowym. Albo platfaszyzmem, czyli faszyzmem płaskim. Bo przypominam – pisałem już o tym kiedyś - że Platforma znaczy Płaski Kształt."
Pan Tomasz Piątek nazywa ideologię Platformy Obywatelskiej neoliberalizmem? Bo z tego fragmentu tak wnioskuję... Kompletne poplątanie z pomieszaniem, przecież Platformie do liberalizmu tak daleko jak Kaczyńskim do 1,80m wzrostu. PO jest liberalne, owszem. Ale tylko w słowach płynących z anteny Radia MaRyja i kościelnych ambon. Natomiast posiłkowanie się faszyzmem w opisie innych partii, mając jeszcze w pamięci ostatni konwent PiSu, jest co najmniej niesmaczne.
Wysłany: Pon Mar 22, 2010, 16-13 Temat postu: Gadka-szmatka-debatka
Gadka-szmatka-debatka
Po obejrzeniu debaty Komorowski - Sikorski przypomniał mi się pewien dowcip.
Otóż podczas Drugiej Wojny Światowej, kiedy wystąpiły w III Rzeszy trudności aprowizacyjne, Adolf Hitler polecił niemieckim naukowcom opracowanie technologii produkcji namiastki masła z odchodów. Po jakimś czasie Hitler wezwał do siebie kierownika zespołu badawczego i zapytał się:
– Jak idą prace?
– Mein Führer – odpowiedział kierownik – smaruje się już dobrze tylko zapach jeszcze został.
Prawybory w Platformie Obywatelskiej i debata Komorowski - Sikorski tak się mają do prawdziwych prawyborów i prawdziwej debaty jak owa namiastka z przytoczonego dowcipu do prawdziwego masła.
Pewne ożywienie podczas przysłuchiwania się nudnej jak flaki z olejem pseudodyskusji mogło wywołać chlapnięcie Bronisława Komorowskiego dotyczące refundacji kosztów zapłodnienia metodą in vitro, bowiem Komorowski stwierdził: „…jeśli chodzi o finansowanie metody in vitro to powiem: tak, powinna być finansowana, ale państwo ma prawo traktować wydatek z budżetu jako swoistą inwestycję, więc na pewno nie w stosunku do wszystkich. Tylko w stosunku do tych, gdzie jest szansa, że się urodzą dzieci zdrowe i będą dobrze wychowane, czyli wychowane na dobrych obywateli w przyszłości.”
Pan hrabia tłumaczy się obecnie w różnych mediach, iż nie ma żadnych eugenicznych zapędów, że chce tylko aby nie dochodziło do handlu dziećmi lub zapładniania staruszek mających nikłe szanse na wychowanie potomstwa.
Ach ten szlachetny Bronisław…
Gadka-szmatka-debatka
Oprócz wpadki z in vitro – drętwe pogaduchy;
Z rzeczy wartych uwagi – zgrabne nogi Muchy.
Hrabia – selekcjoner
Warto pogadać z Bronkiem – kandydatem,
By mógł rozwinąć swoją myśl „wybitną”:
Co daje szansę zwrotu za in vitro?
Dyplom Oxfordu czy hrabiowski patent?
Ale tylko w słowach płynących z anteny Radia MaRyja
don balon, macie cholernego pecha, bo trafiliście na kolesia, który ma świetną pamięć. Otóż wzorem dyskusji na s24.pl chciałbym Cię zapytać o etymologię słowa "MaRyja". Czy to duże "R" jest zamierzone czy przez przypadek włączył Ci się Caps Lock?
btw...
Czy nasza skarżyska platformiana jaczejka już oddała swe głosy?
Może któryś(któraś) zrobi swoisty coming out i się tu nam ujawni ze swoimi preferencjami? Nie ma się naprawdę czego wstydzić _________________ "Nie mam żadnych udziałów w firmie Creation Point. To, zeznam jej właściciela i z nim współpracowałem, nie miało znaczenia w wyborze wykonawcy strony internetowej dla miasta ani gminnych jednostek" - Zdzisław Kobierski.